En eyeliner bliver også brugt af specielle fraktioner og subgrupper

13 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Man forbinder sådan noget med brugen af en eyeliner til at fremhæve øjnene på kvinder, når de skal se fine ud i byen, eller de skal til fest eller galla – eller halbal.

Men derudover kan man jo også se folk bruge den slags i teatergenren, og man brugte især eyeliner tilbage i stumfilmens tid, da man skulle fremhæve ansigtstræk, der kunne fortælle, hvad kroppen ville signalere, da man ikke havde tale på film.

Dog ser man også eyeliner brugt i flere andre sammenhænge, der ikke handler om kostumer eller til brug på film, hvilket vi vil komme ind på i denne artikel, så du måske kan blive overrasket over, hvor mange typer af mennesker, der kan finde på at benytte sig af den slags.

Eyeliner bliver brugt af flere mennesker og grupperinger, end man lige tror

Vi kan jo starte med at fremhæve de mænd, der vil klæde sig ud som kvinder, men det kendte du nok til, at de bruger eyelinere.

Så er der jo også de musikere, der vil optræde og fremhæve dem selv for enten at provokere eller udviske kønnene, så de mandlige performere bruger sort eyeliner.

Specielt sort eyeliner kan man også se benyttet af punkerne, der vil forsøge at sende et signal med et produkt, der ellers har hørt eliten til eller som en kommentar til dem, der pynter sig (alt for) meget.

Så er der også de mennesker, der begår sig i goth-scenen, emoer eller scenekids, om man vil.

De kan næsten ikke undvære deres eyelinere, hvorfor de tager dem med i byen og lægger en ny omgang eyeliner mere, end hvad man ser almindelige brugere af eyelinere gøre.

Generelt ser man da også en del rock- og metalmusikere, der dyrker det sorte, hvorfor man ikke kan undgå at se eyeliner benyttet her.

Kendte du til alle disse grupper?

Flere Nyheder