Energikonsulent – ikke bare for pengenes skyld, også for miljøets

10 marts 2020
Camilla Skøtt
Energikonsulent – ikke bare for pengenes skyld, også for miljøets

Energikonsulenter er i høj kurs for tiden, og det skyldes ikke bare forbrugernes ønske om at spare penge – det handler om tanke for miljøet.

Der er sket en fundamental ændring i forbrugerens fokus på energioptimering, lyder det i denne artikel fra HusBlog:

“… at hvor en energikonsulent måske før i tiden mest var til for private for at sørge for, at man udnyttede energien i de private hjem ved isolering, fyringsmetoder med videre, for at spare penge, så er det blevet mere omfangsrigt i dag.”

I dag handler det nemlig ikke kun om pengene. Det er et spørgsmål om miljøet, og lige præcis dén holdning er essentiel, hvis vi vil passe på jorden til fremtidige generationer.

Hvad er en energikonsulent?

En energikonsulent kan hjælpe med flere forskellige ting. De fleste husejere har været i kontakt med en i forbindelse med det energimærke, der er et krav, når huset skal sælges. Her udarbejder energikonsulenten et energimærke og en energirapport, der beskriver energiforbruget og mulighederne for at effektivisere og forbedre.

Som boligejer kan du også gribe fat i en energikonsulent, hvis du ønsker at optimere egen bolig – altså uden at det er med henblik på salg. Her gennemgår energikonsulenten dit hjem fra ende til anden, hvorefter du får en rapport, der fortæller, hvor du kan forbedre og optimere, og hvor meget du i givet fald kan spare på forbruget.

Energioptimering – også for indeklimaet

Når du energioptimerer gør du både din pengepung og miljøet en tjeneste, men der er faktisk endnu én stor fordel: Indeklimaet. Du skaber et mere behageligt indeklima for dig og din familie, så det bliver rarere at opholde sig i hjemmet. Du fjerner kuldebroer og træk, og du sørger for, at varmen ikke siver helt så hurtigt ud af huset som tidligere.

Vil du have flere gode råd til dit hus, så læs med på husbloggen – der kommer hele tiden nye og spændende indlæg.

Tjek også disse sider:

https://husblog.dk/
https://have-hus.dk/
https://husglad.dk/
https://hus-tips.dk/
https://nytomhuse.dk/
https://NytByg.dk/
https://HusInspiration.dk/
https://ByggeTeknisk.dk/
https://hushaveideer.dk/
https://idetilhjemmet.dk/
https://ideertilhuset.dk/
https://forslagtilhjemmet.dk/

Flere nyheder