Hvad gør en varmepumpe en miljø og økonomisk god løsning?

28 marts 2020
Lotte Hindsberg
Hvad gør en varmepumpe en miljø og økonomisk god løsning?

En varmepumpe er en god løsning både miljømæssigt og økonomisk, især hvis du har et gammelt olie eller gasfyr og overvejer at udskifte det. En varmepumpe producere helt op til 3 kW energi for hver kW den bruger og det gør den til en meget miljøvenlig løsning, selvom varmepumpen ikke er CO2 neutral. Det er den samme årsag, at det er en meget økonomisk løsning. Selvom det koster noget at invester i en varmepumpe. Den dyreste med jordvarme koster op til 120.000 kr., men den er typisk betalt ind efter 5-6 år og med en levetid på op til 20 år, er det en god økonomisk løsning. Det er også en løsning, der ikke kræver den store vedligeholdelse andet end at filtret skal skiftes og renses en gang i mellem. 

Få ordentlig råd og vejledning

Hvis du overvejer at få en varmepumpe installeret, bør du starte med at få en autoriseret og uddannet installatør ud og få ham til at gennemgå din bolig og finde den bedste løsning. Der er et krav til at din bolig skal være godt isoleret, for at få maksimalt ud af varmepumpen. Det er vigtigt at du få en varmepumpe, der har den rigtige størrelse og type, så der er varme nok. Den skal også installeres et sted, hvor den ikke genere hverken jer eller jeres naboer. Desværre kan de godt larme lidt, så den skal ikke installeres lige under soveværelset. Det kan være at der skal installeres nye rør så varmen kan føres til samtlige rum, især hvis du har en bolig med flere etager. Den del vil installatøren hjælpe jer med at få udregnet og installeret. 

Det er også et krav at der skal søges tilladelse hos kommunen, men det praktiske kan installatøren hjælpe med. Det er også vigtigt at huske at give BRF besked om ændringen.

Flere Nyheder