Hvad skal man vide om gulvafslibning?

23 november 2020
Maya Hindsberg

Gulvafslibning kan virkelig hjælpe dig, hvis dit gulv er begyndt at se trist og kedeligt ud, hvilket det givetvis kommer til, når tidens tand begynder at sætte sine spor. Men hvornår er det helt præcist, at gulvet har brug for at blive slebet, kan det overhovedet holde til at blive slebet og skal du gøre det selv, eller få en professionel til at hjælpe dig?

Heldigvis kan gulvkanonen.dk både hjælpe dig med at hyre en professionel til jobbet, eller guide dig til at tage en beslutning om, hvor vidt du er tryg nok i dine egne evner til at gøre det selv.

Kan mit gulv tåle at blive slebet?

Hvor vidt dit gulv kan tåle at blive slebet afhænger rigtig meget af dets slidlag. Hvis det er blevet slebet mange gange før, vil slidlaget være blevet mindre, og det vil derfor på et tidspunkt ikke kunne klare flere slibninger. Det er altså ikke bare noget, man bare skal gøre, fordi der er kommet en enkel ridse.

Slidlaget afhænger meget af din gulvtype. Har du et massivt trægulv, vil der være et væsentligt større slidlag, end hvis du har et lamelgulv. Her kommer kvaliteten på gulvet også og har noget at sige, for hvis du har et billigt lamelgulv, vil det ofte kun kunne tage en enkel slibning, hvorimod et, der er lidt dyrere, har et større slidlag, og derfor kan slibes flere gange.

Hvornår skal der slibes?

Hvis du har et lakkeret gulv, så skal det slibes, når lakken er blevet slidt igennem, eller når der er kommet ridser i det. Ridsker kan nemlig medfører, at der kan komme vand ned til gulvet, og det kan betyde store mørke plamager. Ellers er det generelt, når der er mange ridser og mærker i gulvet. Der vil komme flere ridser, hvis gulvet er lavet af et blødt materiale eller, hvis man har børn og hund i boligen, som taber ting eller har klør.

Flere Nyheder