Hvornår skal man tage springet og blive en dygtig tekstforfatter på fuld tid?

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan sagtens være professionel tekstforfatter, uden at man lever af det eller har aspirationer i den retning.

Det kan være noget, som man laver i ens fritid gratis, fordi man godt kan lide at skrive og prøve sig af, og man har måske nogle venner, man gerne vil hjælpe privat med at skrive nogle ting, hvilket man er bedre til, end de selv er; og så laver de omvendt noget for en, som man ikke selv er så ferm til.

Dog kan man også sagtens skrive som og føle sig som en dygtig tekstforfatter, uden man lever af det endnu, men hvor man måske bare kan klare sig med at lave det ved siden af ens almindelige arbejde, hvor man så på denne måde kan tjene lidt ekstra.

Men der er dog mange dygtige tekstforfattere, der gerne vil gøre det på fuld tid, så hvordan gør man det?

Du kan sagtens leve af at være en dygtig tekstforfatter

For det første skal du føle, at det er en livsstil, som du orker det med at skrive meget, nogle gange ensformigt og ofte gentagende gange det samme.

Der er nemlig meget administrativt arbejde i det med at leve som selvstændig tekstforfatter – selvom noget af det kan man få andre til at gøre – at man virkelig skal drømme om at leve det liv, da det søde skal opveje det sure.

Vil man bare gøre det for at være ens egen chef, arbejde hjemmefra og kunne bestemme ens egen løn, så bør man gøre det med en profession, man holder af og vil lave længe.

Før man når op at arbejde med det på fuld tid, så skal man have dannet sig et godt netværk af kunder, kende til teksttyperne og følge med i den udvikling.

Desuden er det en go idé at spare lidt penge sammen, så der er lidt at løbe på i starten og til de svære tider.

Flere Nyheder