Kæledyr giver ansvar

10 marts 2020
Camilla Skøtt
Kæledyr giver ansvar

Kæledyr kan give dit barn en masse gode oplevelser, og der følger samtidig ansvar og læring med det at have et kæledyr. Men hvilket kæledyr skal du vælge – og hvornår er dit barn stort nok?

Uanset hvilket kæledyr dit barn (og du) har, giver det grobund for læring og ansvar. Dyret skal fodres, passes og plejes, og det er et levende væsen, der kræver omsorg. Ifølge eksperterne kan du ikke forvente, at dit barn selvstændigt kan passe et kæledyr, før det er 10-12 år gammelt, og derfor er det overordnede ansvar stadig dit. 

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvilket kæledyr dit barn skal have – vi har fundet to forslag på børnevenlige kæledyr.

1) Hund

Førstevalget hos mange familier falder på en hund, når kæledyret skal vælges, og det er ikke uden grund. Hunden er skøn og glad, og der er plads til mange timers leg, ligesom hunden hurtigt bliver et ekstra familiemedlem. 

Vær opmærksom på, at en hund har brug for daglig motion, og det gælder flere gange om dagen uanset årstid og vejr, ligesom den skal opdrages. Prisen for en hund løber hurtigt op i flere tusinde kroner, og derudover kommer der udgifter til vaccinationer, hundetræning, forsikring, mad og legetøj.

5-årige børn kan hjælpe med at passe hunden, mens 10-årige kan begynde at deltage i hundetræning m.m. sammen med forældrene.

2) Undulat

Et kæledyr der kræver lidt mindre end en hund, men som stadig kan være indendørs, er en undulat. Undulaten er let at passe, og hvis du arbejder godt med den, kan den hurtigt blive tam. 

Med undulater skal du være opmærksom på, at de har brug for at komme ud af buret for at flyve rundt, så der kan komme fugleklatter i hjemmet, ligesom de kan støve og tabe fjer.

5-årige kan hjælpe med at fodre undulaten, mens 10-årige kan klare det meste pasning og rengøring på egen hånd.

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere nyheder