Må man selv skifte sine stikkontakter?

27 august 2021
Steffen Hansen

Er du flyttet ind i en ny lejlighed, hvor stikkontakterne er gule og grimme at kigge på? Eller er det bare tid til at skifte? Det kan også være at du bare har brug for flere stikkontakter i dit hjem. Uanset hvorfor, så er det fristende at gøre det selv og spare udgiften til en elektriker, men er det nu så klogt?

Kan jeg selv skifte mine stikkontakter?

At skifte en stikkontakt er ikke så svært igen. Det vigtigste er dog, at du husker at slukke for strømmen inden du går i gang. Når du har slukket for strømmen, kan du med en skruetrækker, forsigtigt pille den yderste del af kontakten af og komme ind til ledningerne. Når du har gjort det, skruer du ledningerne ud, og tager rammen til stikkontakten ud af væggen, og sætter den nye i. Herefter skruer du ledningerne på igen, og sætter den yderste del af kontakten på. Nu kan du tænde strømmen igen, og teste om den stikkontakten virker som den skal. Hvis den gør, så er problemet løst og du kan nu slappe af.

Kan jeg selv trække ledninger og installere nye kontakter?

Ja, det kan du som udgangspunkt godt, men hvis du aldrig har prøvet det før og leder efter videoer på YouTube, for at finde ud hvad du skal gøre, vil på kraftigste fraråde dig at begynder at rode med det selv. Du bør i stedet for tilkalde en elektriker, som kan løse opgaven for dig. Med en elektriker, er du sikker på at du ikke gør mere skade end gavn, og i værste fald, slår dig selv ihjel, fordi du får stød. Strøm er ikke noget spøge med og er livsfarligt, hvis man ikke ved hvad man laver. Derfor bør du altid hyre en elektriker. Har du brug for en elektriker, så kig her: https://eogt.dk 

Flere Nyheder