Pilleovne kan udsende en hel del varme

13 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvis man nogensinde har oplevet at bevæge sig ind i et lokale, hvor der står en pilleovn, så er man formentlig blevet overrasket over, hvor meget varme den kan udsende.

Her tænkes selvfølgelig i overordnet forstand alt det, som ovnen kan være med til at opvarme helt eller delvist i et hjem eller i en større bolig, men man kan faktisk også opfatte på egen fysisk afstand, hvor varmen afstedkommer fra denne kilde.

Der var især noget, man kunne opleve før i tiden, hvor ikke alle ovne var lige godt isolerede og holdt på varmen; det var også oftest i proportionalt forhold med støjniveauet på sådan en ovn, hvorfor man satte den op i en ende af hjemmet, hvor man ikke havde opholdsværelser, holdt til eller boede – det kunne være et bryggers, et anneks eller lignende.

Mange vælger den slags, men der er sket en udvikling med de ovne til piller gennem tiden.

image

Pilleovne er stadig varme i sig selv

Men som det ligger i navnet, så er det jo en ovn, og en ovn er til for at skabe varme, så det er ikke et apparat, som man bare lige stikker ens nøgne hånd ind i.

Ved nogle udgaver skulle man da dårligt røre ved nogle bestemte områder udenpå ovnen (for længe), og man kunne bare føre sin hånd henover ovnen for at mærke de områder, der afgav mest varme.

Stillede man ens tør, der lige var blevet vasket, ved siden af, så kunne det hurtigt blive opvarmet, og var det en varm sommerdag, hvor pilleovnen stadig kørte, så ville man næsten gå til af hede ved at stå ved siden af ovnen.

Heldigvis er der sket en hel del på den front med effektiviseringen af varmen, men du kan formentlig stadig mærke lidt varme fra de moderne af slagsen.

Det kunne være fra http://www.kjmontering.dk/produkter/pilleovne/ , selvom du måske skal åbne for den først.

Flere Nyheder