Professionel gulvafslibning i Glostrup – når dit trægulv er grimt og mat

04 januar 2019
Astrid Pedersen
Professionel gulvafslibning i Glostrup - når dit trægulv er grimt og mat

Et trægulv kræver megen vedligeholdende pleje – især de gulve, som er behandlet med olie, sæbe eller lud. For så er træværket ekstra udsat over for slid, i modsætning til malede eller lakerede trægulve, som er optimalt beskyttet.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv trænger til en gulvafslibning?

De tegn, som indikerer, at dit trægulv er så slidt, at det skal slibes for at blive pænt igen, er ret tydelige. For det første vil du opleve, at gulvet bliver ved med at være gråligt og mat i overfladen, selv om du vasker det. Det er, som om snavset sidder fast – og det er lige præcis det, det gør. Når den beskyttende hinde af sæbe eller olie, som gulvet har modtaget i forbindelse med seneste gulvafslibning, er slidt bort, vil støv og snavs have frit spil til at aflejre sig i træværkets nu blottede overflade. Og så vil gulvet se permanent snavset og nusset ug, også selv om det bliver vasket hyppigt og grundigt.

For det andet vil gulvet have en øget tendens til at blive misfarvet og gulligt i overfladen, der hvor lysindfaldet er kraftigst. Dette skyldes solens stråler, som udtørrer og falmer træværket til en ucharmerende gul nuance. Du vil tydeligt kunne se forskellen, hvis du fjerner eventuelle tæpper – inden under tæppet vil gulvet stadig have sin oprindelige farvetone.

For det tredje vil der nemmere opstå skrammer og ridser, i hvilke støv og skidt vil samle sig, og som gør gulvet ujævnt at se på. Du vil måske endda opleve, at der kommer flere splinter, som river dine strømper og sokker i stykker. Og så er det på høje tid at kontakte din professionelle gulvmand.

Find dygtig gulvsliber online

Med en professionel fagmand, som har ekspertise og erfaring inden for behandling af trægulve, er du garanteret det smukkeste og mest ensartede resultat. Læs mere om billig gulvafslibning på Gulvkanonen.dk

Flere nyheder