Slip dit misbrug med en effektiv alkoholbehandling

07 juli 2021
Astrid Pedersen

De fleste af os har sikkert hørt om antabus i forbindelse med alkoholbehandling. Er du alkoholiker har du måske overvejet en behandling med antabus for at komme ud af vanen. Men hvad er antabus egentlig – og hvordan og hvor læge virker dette middel?

Hvad er antabus?

Antabus er et kemisk stof som benyttes i forbindelse med ambulant alkoholbehandling. Når en alkoholiker indtager antabus vil vedkommendes lever miste evnen til at nedbryde alkohol. Det betyder at man selv ved indtagelse af små mængder alkohol vil opleve en forgiftnings tilstand som er endog særdeles ubehagelig.

Ideen med at benytte antabus er således en form for skræmmetaktik. Denne virker dog ikke altid efter hensigten idet en inkarneret alkoholiker vil frygte alkohol abstinenserne meget mere end den sygdom der følger med et alkohol indtag under en antabus behandling.

Hvor længe virker antabus?

Under selve antabus behandlingen vil man typisk skulle indtage en tablet a 500 mg to gange om ugen. Så længe man gør det vil man opleve de ubehagelige følgevirkninger af leverens nedsatte evne til at nedbryde alkohol.

Desværre ses det ikke sjældent at en alkoholiker falder tilbage i misbruget efter endt antabus behandling. En antabus behandling virker således ofte kun så længe den står på – ikke på længere sigt.

Hvor kan jeg få en alkoholbehandling der virker?

Svagheden ved en antabus behandling er at den udelukkende behandler symptomet – altså selve misbruget af alkoholen – og ikke det der ligger bag. Hvis du gerne vil have varige resultater af din alkoholbehandling bør du i stedet opsøge et behandlingscenter med mulighed for indlæggelse.

Du kan for eksempel tage kontakt til det velrenommerede misbrugscenter Behandlingscenter Søby Park. Her kan du, foruden afgiftning og afrusning under overvågede forhold, få tilbud om et ophold på centeret med tilhørende terapeutisk behandling og rådgivning.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder