Ved sprøjtelakering af køkkenlåger er der nogle ting, du skal gøre klart forud

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Lakering af køkkenlåger er en ferm måde at gøre dem pæne på (igen) og eventuelt give dem lidt forlænget levetid.

Men før man kan komme i gang med sprøjtelakeringen af køkkenlågerne – som man skal lade erfarne folk om at gøre – så skal man lige have ordnet nogle ting først ved lågerne.

Man inviterer nemlig ikke en sprøjtelakeringsmand ind i ens køkken til at lakere: det ville blive et større svineri, hvor man nok ville komme til at lakere mere, end hvad der var ønsket.

Derfor skal man aflevere disse køkkenlåger til dem, der skal sprøjte dem for dig, og så får du dem igen, når de er klar og flotte at se på, og så kan du sætte dem op i dit køkken igen.

Således er det jo nødvendigt at tage lågerne af køkkenskabene først, hvor man skal løsne dem alt efter, hvordan de er sat op.

Tjeklisten til klargøring af låger til sprøjtelakering

Du skal starte med skal du tage køkkenlågerne af, som de er sat på, og hvis du ikke har været med til at sætte dem op, eller du ikke kan huske, hvordan man gør, eller du fik hele køkkenet samlet, så skal man lige være påpasselig, at man ikke ødelægger noget undervejs.

Dernæst skal du tænke på sådan noget som hængsler og eventuelt låse, om de skal sendes med og lakeres, ellers skal de tages af.

Dog skal du tage greb og nøgleblik af.

Så er det også vigtigt, at du markerer dine køkkenlåger, så du ved, hvor de forskellige låger hører til: dette er især vigtigt, hvis man har mange låger, der er ens i størrelse – og bagefter kommer de jo nok til at se en del ens ud.

Har man andet “pynt” såsom klistermærker eller anden patina på ens køkkenlåger, skal man nok regne med, at det ender med at forsvinde bag lakeringen.

Flere Nyheder